Paradiso Amsterdam
Patti Smith in Paradiso - 6, 7 & 8 augustus
Montag 06 Aug | 19:00 - 19:00
Paradiso   Amsterdam   Nederland
Meer informatie & tickets (vanaf zaterdag 9 december om 10.00 uur): www.paradi.so/PattiSmith

De onconventionele singer-songwriter Patti Smith zit in 2018 al 44 jaar in het vak. We kennen haar natuurlijk van het legendarische album ‘Horses’ en haar grootste hit ‘Because The Night’, beiden uitgebracht in de beginjaren van haar carrière. Smith groeide in de jaren die daarop volgden uit tot een icoon in de New Yorkse punkscene en werd als grote invloed genoemd door artiesten als The Smiths, Madonna, Sonic Youth en R.E.M.

‘Banga’ uit 2012 is tot op heden het laatste wapenfeit van Patti Smith. Op de in totaal elf studio-albums die ze uitbracht komt ze verrassend uit de hoek door de grote variatie in stijlen die erin verwerkt zijn. Avant-garde en akoestische nummers wisselen elkaar net zo makkelijk af als free jazz en rechttoe-rechtaan rock-’n’-roll. Altijd volgt Smith haar instinct, dat haar in 44 jaar zelden in de steek liet.

Naast het maken van muziek is Smith ook een succesvol auteur. Onder meer ‘Just Kids’ en ‘M Train’ zijn veelbekroonde uitgaven. Recent bracht ze het boek ‘Devotion’ uit.

Meer informatie & tickets (vanaf zaterdag 9 december om 10.00 uur): www.paradi.so/PattiSmith
Alle genoemde tijden onder voorbehoud